Zomi 25 feb Cultuurpodium met oa Jaap Cohen en Ricardo Liong-A-Kong


vlnr Mariska Overman, Ricardo Liong-A-Kong, Jaap Cohen, Pier van Dijk

De volgende editie van het Cultuurpodium van de Stichting Hengelo Leest wordt op zondag 25 februari weer in de middenzaal van de Schouwburg gehouden. Twee schrijvers, een troubadour, een beeldend kunstenaar en een columnist zullen daar hun opwachting maken. Te gast zijn de Hengelose schrijfster Mariska Overman die twee weken geleden de novelle Eindspel heeft gepresenteerd en de historicus Jaap Cohen die een biografie over Theo van Gogh heeft geschreven.  Voormalig RTV-Oost-presentator en huidig stadstroubadour van Almelo Peter Schoof zingt een aantal songs, de beeldend kunstenaar  Ricardo Liong-A-Kong zal vertellen over zijn werk en Pier van Dijk zal een column uitspreken. De Hengelose kunstenaar werd 1 februari 80 jaar. Theatermaker/dichter Regine Hilhorst zal wederom het programma presenteren.

Jaap Cohen (1980) promoveerde in 2015 cum laude op De onontkoombare afkomst van Eli d’Oliveira. Een Portugees-Joodse familiegeschiedenis. Hij schreef ook een boek over de beginperiode van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie. Vorige maand verscheen zijn biografie De Bolle Gogh, over de controversiële cineast, tv-interviewer en opiniemaker Theo van Gogh, die in 2004 het dodelijk slachtoffer werd van moslimextremisme. Voor Van Goghs lijvige biografie werkte Jaap Cohen zich zeven jaar lang door een overstelpende hoeveelheid materiaal. Hij is de zoon van Job Cohen, ten tijde van de aanslag burgemeester van Amsterdam.
Voormalig docent filosofie en levensbeschouwing Mariska Overman uit Hengelo debuteerde in 2017 met haar boek Hoofdzaak, een thriller over postmortale zorg. Daarna volgden negen boeken met verschillende genres. De novelle Eindspel is de eerste thriller voor young adults.

De Hengelose kunstenaar/dichter Pier van Dijk werd 1 februari 80 jaar. Hij vierde zijn verjaardag voor 80 gasten en meldde nog lang niet achter de geraniums te willen verdwijnen. Pier draagt voor het Cultuurpodium een column voor.
Ricardo Liong-A-Kong draait al enige tijd mee in de Hengelose kunstwereld. Een van zijn activiteiten is het curatorschap van het Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst (MHHK, www.mhhk.nl).
Gevraagd naar wat hij nou eigenlijk is antwoordde Ricardo: vormgever van ideeën. Tijdens zijn presentatie bij het Cultuurpodium zal Ricardo wat meer laten zien van de grond waarop hij staat en een paar toekomstige projecten toelichten.
Peter Schoof wisselt de verschillende programmaonderdelen af met zijn liedjes. Hij is opgegroeid met de Beatles en Bob Dylan. En deze muziek is nooit ver weg. Muzikale helden? Nederlandstalig zeker Herman van Veen. Daniel Lohues qua sfeer. Alex Roeka. Stef Bos, Ramses Shaffy absoluut. Boudewijn de Groot sommige stukken. Niet te vergeten Raymond van het Groenewoud. Overijssel kende Schoof jarenlang van het programma Goedemorgen Overijssel bij Radio Oost. Bij de regionale tv maakte hij ook het programma Overuitdekunst. Naast liedjesmaker is hij filmmaker.

De toegang is gratis. Aanmelden via de website van de Schouwburg. 

Peter Schoof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie

Goede middag,

Enige tijd geleden ben ik inde Schouwburg geweest en heb geluisterd naar de heer Dik van der Meulen, daar heb ik enorm van genoten.
Heb daar gehoord dat u heel vaak daar iets wordt opgevoerd.
Heb bij schouwburg gevraag mij dit toe te sturen, Helaas doen zij dat niet maar ik begrijp dat ik daarvoor bij U moet zijn.
Helaas kom de Schouwburg mij, afgelopen week geen informatie geven wanner er weer iets komt maar via internet ben ik nu achter gekomen.
Ik zal hen morgen bellen en hoop dan alles te regelen,,, maar U mag mij ook een mailtje sturen. Dank U. (ik zal niet altijd kunnen)
Vriendelijke groet, Hemrine Halm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.