28 januari Cultuurpodium met oa Dik van der Meulen en Nathalie Baartman

Hengelo Leest houdt zondagmiddag 28 januari in de middenzaal van de schouwburg het maandelijkse Cultuurpodium. Te gast is de schrijver Dik van der Meulen, de bekende biograaf van oa Multatuli, Koning Willem III en Prins Bernhard. Voor zijn biografie van Multatuli ontving hij de Ako Literatuurprijs en voor zijn boek over koning Willem III de Libris Geschiedenis Prijs. Zijn Kinderen van de nacht, over wolven en mensen werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs. De in Neede geboren auteur zal door journalist Hans Hoes geïnterviewd worden over zijn meest recente boek Mesjogge dat de bezitsdrang van mensen als thema heeft.
Van cabaretier/columnist Nathalie Baartman uit Borne verscheen onlangs de verzamelbundel En dat noemen ze vooruitgang. Journalist Marjon Kok zal haar interviewen over haar werk als schrijver van verhalen en columns.
Fotokunstenaar Metin Yirtici uit Hengelo is te gast en zal over zijn meest recente werk vertellen. Uitgever/schrijver Paul Abels leest een column voor en het Enschedese trio 054 verzorgt met Nederlandstalige nummers de muziek.
De toegang is gratis. Aanmelden via de website van de Schouwburg.
(Foto’s vlnr Metin Yirtici, Dik van der Meulen, Nathalie Baartman, Paul Abels)


054

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.