Zomi 24 mrt Cultuurpodium met oa Anne Broeksma, Simone Verheij en Sanne Assink

Zondag 24 maart zal de in Almelo opgegroeide schrijver/dichter/journalist Anne Broeksma te gast zijn bij het Cultuurpodium in de Schouwburg. Ze zal geïnterviewd worden over haar recente boek ‘Een verhaal met schubben’, een zoektocht naar het vreemdste en meest bedreigde zoogdier op aarde. Het boek is een ode aan een vreemd zoogdier dat aan ieder hokje wist te ontsnappen, maar nu met uitsterven wordt bedreigd. Broeksma is voor haar tweede bundel Vesper  genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de J.C. Bloem Poëzieprijs. Ze wordt geïnterviewd door Yvonne van Elten.

Voormalig stadsdichter en essayist John Heymans introduceert zijn nieuwe bundel Alsnog. Het is een voorpremière, want over twee weken wordt de bundel in Utrecht officieel gepresenteerd. Hans Hoes gaat in gesprek met hem. Heymans werkt intussen ook aan een biografie van de schrijver Gerrit Krol.

De Hengelose groepsleerkracht Sanne Assink is een fenomeen op het sociale media platform TikTok waar ze opvalt met haar educatieve filmpjes en lesmethoden. Ze is intussen uitgeroepen tot Filmleraar van het jaar in de regio Oost en zal tijdens het Cultuurpodium haar activiteiten op TikTok presenteren.
Journalist/publicist Ben Siemerink uit Oldenzaal draagt een column voor en de muzikale bijdrage komt die zondagmiddag van de Hengelose singer-songwriter Simone Verheij.
De presentatie is weer in handen van Regine Hilhorst.
(foto’s bovenaan vlnr  Anne Broeksma, Sanne Assink, Simone Verheij, John Heijmans.)
Het Cultuurpodium vindt van 15.00 tot 17.00 uur plaats.
De gratis kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.