Vol goede moed…

Wie veel leest, goed kijkt en scherp luistert, weet dat de toekomst altijd ongewis is. Dat was vroeger zo, dat is nu zo en dat zal altijd zo blijven. Dus houdt het coronavirus Hengelo Leest niet tegen om zich met verantwoorde overgave in te zetten op een nieuw seizoen vol veilige poëtische momenten en ontsmettende literaire feestjes.

Hoe het seizoen er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Maar zeker is dat we na het succes van de Jaap Scholten-lezingen nog enkele kleinschalige literaire momenten in het Prins Bernhardplantsoen proberen te organiseren. Vanaf eind september gaat het Cultuurpodium weer open in de schouwburg. Ook kunnen bibliotheken een door Hengelo Leest samengestelde Boeken Battle afnemen, voor in of om de Kinderboekenweek.

Nieuw is het idee van een literair diner op het Beekplein, een Hengeloos Dictee en een literaire wandelroute door Hengelo. De eerste wensen voor de Boekenballade van maart 2021 staan al op papier. En er zijn concrete plannen voor nieuwe Muurliteratuur. Ook blijft Hengelo Leest boeken inzamelen om de mooiste exemplaren uit te kunnen delen aan hen die het behoeven.

Kortom, als het aan Hengelo Leest ligt, wordt het weer een mooi lees-, kijk- en luisterjaar. Blijf ons gerust volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.