Anneloes Timmerije in het park

Het leek alsof de herfst bang was voor de Mannen van Maria. Schrijfster Anneloes Timmerije betrad zaterdagmiddag met hen het podium in het prachtige Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. In de solovoorstelling stonden de lotgevallen van Maria van Aelst centraal, die haar eigen weg koos in de mannenwereld van de VOC. Ze behoorde in de 17e eeuw tot de honderd rijksten van de Republiek.

Timmerije deed uitgebreid onderzoek naar deze intrigerende vrouw, die in 1625 door haar ouders als baarmoeder naar de Oost werd gestuurd. Het resultaat is de historische roman ‘De mannen van Maria’, die de basis vormde voor het optreden in het Prins Bernhardplantsoen. Na haar monoloog vertelde Timmerije aan de ruim 40 bezoekers hoe ze op Maria stuitte en hoe het boek tot stand is gekomen. Na afloop was er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren door de auteur.

Eindelijk is er weer iets cultureels te doen

Tubantia, 31/8/20

‘Ontmoeting in het park’ is een initiatief van de stichting Hengelo Leest en literair agent/impresario Dorine Holman (organisator van Lutterzand Literair), in samenwerking met paviljoen De Ontmoeting. De eerste editie in juni, met schrijver Jaap Scholten, trok ruim 150 bezoekers, verspreid over drie optredens.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.