Thrillerschrijver Jeroen Windmeijer bij Broekhuis Hengelo

HET PILGRIM FATHERS COMPLOT. Donderdagavond 6 september ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo met trots Jeroen Windmeijer (foto). Aanleiding is het verschijnen van zijn thriller ‘Het Pilgrim fathers Complot”. Hij zal worden geïnterviewd door Kees Schafrat. Aansluitend zal hij zijn boek signeren. 

HET PILGRIM FATHERS COMPLOT
Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?
In razende vaart neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

JEROEN WINDMEIJER
Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) schrijft thrillers waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Zijn eerste boeken werden door pers en boekhandel met open armen ontvangen. Met Het Pilgrim Fathers Complot vestigt hij zich definitief als grootse verhalenverteller. Zijn thrillers zijn plotdriven, superslim en ontzettend origineel.
Jeroen Windmeijer wordt ook wel de ‘Dan Brown van de Lage Landen’ genoemd.

Donderdag 6 september 19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45. 
Toegang gratis
aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.