Nieuw seizoen Cultuurpodium Drienerstraat

DERDE SEIZOEN. Cultuurpodium Drienerstraat begint op zondag 27 oktober aan het derde seizoen. In een twee uur durend programma worden gasten uit de literatuur en de beeldende kunst geïnterviewd, is ruimte voor live muziek en draagt stadsdichter Hettie Franken voor uit eigen werk.
Schrijver Arjan Hoks (foto), geboren in Hengelo, komt vertellen over zijn recent uitgekomen boek ‘Afscheid van  Java’.  Het is gebaseerd op het manuscript van grootvader Johannes Hoks, waarin deze zijn leven beschrijft als tabaksplanter, KNIL-sergeant en krijgsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kunstenaar en wiskundige Rinus Roelofs wordt deze middag geïnterviewd over de net geopende overzichtstentoonstelling met kleine sculpturen in HeartGallery. Hij exposeert momenteel ook groot werk in Barcelona, dat mogelijk volgend jaar naar Hengelo komt.

Voor de muzikale inbreng van het cultuurpodium zorgt dit keer het koor San San, met twee korte optredens.
Het programma wordt afgesloten door interviews met twee kunstenaars van de Stadskamer. Ton Duivenvoorden zal daarna de sleutel van de Stadskamer symbolisch overdragen aan Herna Wielink, van wie de komende weken werk te zien zal zijn.

Cultuurpodium Drienerstraat is een initiatief van kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest. Het evenement begint zondag 27 oktober om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De presentatie is in handen van Jan Noltes en Marco Krijnsen. De toegang is gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.