Hans Aarsman: Ik zie, ik zie, ik zie wat jij niet ziet

hans-aarsmanFOTO’S KIJKEN – Hans Aarsman leert je naar foto’s kijken op een manier waar je zelf nooit op gekomen was. Als een soort detective gaat hij op zoek naar het verhaal achter de foto’s. Met een loep struint hij het beeld af. Hans Aarsman ziet dingen die je gemakkelijk over het hoofd ziet en stelt onverwachte vragen bij beelden. Wat betekenen de letters op het overhemd van deze man? Zijn de varens echt of nep? Het zijn de details op een foto die een ander verhaal van de wereld om je heen vertellen dan je in eerste instantie denkt.

Hij heeft een wekelijkse rubriek ‘De Aarsman Collectie’ in de Volkskrant waarin hij persfoto’s  analyseert en hij schuift regelmatig aan bij de Wereld Draait Door.

Hans Aarsman is een Nederlandse fotograaf en schrijver. Aarsman was aanvankelijk fotojournalist, onder andere voor het dagblad Trouw. In 1989 publiceerde hij het boek Hollandse Taferelen, landschappen gefotografeerd vanaf het dak van zijn camper waarmee hij een jaar door Nederland trok. In zijn wekelijkse Volkskrantrubriek ‘De Aarsman Collectie’ kiest hij voor de beelden die de media overslaan, maar die bij nadere beschouwing veel vertellen.

In het boek ‘Wat jij niet ziet’ zijn de mooiste bijdragen uit ‘De Aarsman Collectie’ van de afgelopen vijf jaar gebundeld.

 

Hans Aarsman: Ik zie, ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Bibliotheek Hengelo Stad Podium
3 februari 2015   20.00- 22.00 uur; inloop 19.30 uur

€ 7,50 leden bibliotheek, € 10,00 niet-leden.  Incl. 1 pauzedrankje

Lezing

80

https://www.uitgeverijpodium.nl/book/487/Wat-jij-niet-ziet

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Aarsman

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.