Literair koken met Abdelkader Benali en Saida Nadi

AbdelkaderZWOELE MAROKKAANSE KEUKEN – Abdelkader neemt je in Casa Benali samen met zijn vrouw Saida Nadi-Benali mee de zwoele Marokkaanse keuken in. Ze hebben een prachtig boek gemaakt: Casa Benali het Marokkaanse huis-tuin-en – keukenkookboek. Do 22 januari in de Bibliotheek,

Schrijver Abdelkader Benali (foto) kennen we al van zijn romans, toneelstukken en journalistieke werk. Nu komt hij samen met zijn vrouw Saida Nadi met Casa Benali, meer dan alleen maar een kookboek.

Abdelkader en Saida verzamelden tientallen keukengeheimen; Saida combineerde die kennis met de traditionele recepten uit haar familie en gaf daar een eigentijdse twist aan. In de gezonde en gevarieerde Marokkaanse keuken komen uiteenlopende invloeden op een prachtige manier samen: een boerenkeuken zonder poespas en een zeer verfijnde hofkeuken.

Dankzij Casa Benali komen we veel meer te weten dan alleen maar iets over de Marokkaanse keuken. Het boek biedt ook een intiem inkijkje in hun leven.

Abdelkader Benali schreef onlangs met zijn vrouw Saida Nadi het Marokkaanse huis-, tuin- en keukenkookboek Casa Benali, een kookboek vol geheimen van de Marokkaanse keuken. Koken, flamberen, sudderen, garen, stoven, evaporeren ….. De Marokkaanse keuken is gezond en gevarieerd. Uiteenlopende invloeden komen er samen: een boerenkeuken zonder poespas en een verfijnde hofkeuken. De Marokkaanse keuken staat in hoog aanzien in de culinaire wereld. Nadi en Benali verzamelden tientallen keukengeheimen tijdens lange strooptochten in de oude medina’s van Fes, Marrakech en Tanger. Saida combineerde die kennis met de traditionele recepten uit haar familie en gaf daar een eigentijdse twist aan. Het gevolg is een boek vol smakelijke informatie, handige tips, interessante verhalen en heerlijke recepten. Daaronder veel recepten die gezond en feestelijk zijn en ook nog snel te bereiden. Benali en Nadi zullen u daar deelgenoot van maken.

Tijdens de bijeenkomst in de bieb geven Benali en Saida smakelijke informatie, hun culinaire geheimen, handige tips, interessante verhalen en heerlijke recepten door.

Abdelkader Benali schrijft romans, poëzie en essays. Met zijn debuut Bruiloft aan Zee bereikte hij onmiddellijk een groot publiek. Voor zijn tweede roman De langverwachte ontving hij de Libris Literatuur Prijs. Zijn meest recente roman is Bad Boy, over opkomst en ondergang van een kickbokser.

Saida Nadi is fashion designer.

Literair koken met Abdelkader Benali en Saïda Nadi

Bibliotheek Hengelo Stad  Podium

22 januari 2015 20.00 – 22.00 uur

Lezing

€ 7,50 leden/vrienden en € 10,00 niet leden; incl. 1 pauzedrankje

90

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.