Tweede editie Verhalenbattle voor Hengelose scholieren gaat van start

WAANZIN – Welke Hengelose scholier mag zich de beste verhalenschrijver noemen? En welke school wint de wisselbeker? Dat zal blijken tijdens de Verhalenbattle die de stichting Hengelo Leest organiseert voor alle leerlingen van de bovenbouw (havo, vwo en vmbo).

Leerlingen kunnen hun verhaal inzenden vóór 6 februari bij hun docent Nederlands of rechtstreeks bij initiatiefneemster Loes Scholder, bestuurslid van Hengelo Leest en docente Nederlands op het Twickel College Hengelo (via loes@hengeloleest.nl.) De docenten beoordelen de inzendingen en de tien beste verhalen gaan door naar de finale op donderdag 5 maart in Metropool. De vierkoppige jury bestaat uit stadsdichter Herman Koetsveld, schrijfster Corine Hartman, verhalenbattle-winnaar Sebastiaan Vaca en journalist Marjon Kok van de Twentsche Courant Tubantia, die als voorzitter zal fungeren. Zij kiezen uit de tien finalisten drie winnaars voor de eerste, tweede en derde prijs.

Het thema van het verhaal is dit jaar Waanzin, hetzelfde thema als van de Boekenweek in 2015. Het verhaal mag uit maximaal 1000 woorden bestaan.

Dit is de tweede editie van de Verhalenbattle. Vorig jaar won Sebastiaan Vaca (leerling van het Twickelcollege) met zijn verhaal ‘Goede reis, Opa’ de eerste prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.