Gedicht Willem Wilmink op muur Ten Eekelder

HET MENSELIJK GELUK. De Hengelose binnenstad is opnieuw verrijkt met poëzie van een Twentse dichter. Op 20 december heeft Wobke Wilmink, weduwe van Willem Wilmink, zijn gedicht ‘Het menselijk geluk’ officieel gepresenteerd op een muur van Ten Eekelder Schoenen aan de Enschedesestraat 5. Zij vertelde daarbij dat Wilmink dit gedicht speciaal voor haar heeft geschreven.

Bij de presentatie werd dit gedicht voorgedragen door de Hengelose stadsdichter Marijke Agterbosch, die daarnaast ook een eigen gedicht over Wilmink voordroeg. Ook voordrachtskunstenaar Wies Wassenberg droeg enkele gedichten van Wilmink voor.

Volgens de website www.straatpoëzie.nl waren er tot nu toe tien verschillende gedichten van Willem Wilmink in de openbare ruimte in Nederland en Vlaanderen te zien (waarvan 4 in ‘zijn’ stad Enschede); dit is dus het elfde.

‘Gedicht op de Muur’ is een project van Stichting Hengelo Leest. De realisatie van dit gedicht van Willem Wilmink is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de provincie Overijssel.  Het gedicht is op de muur aangebracht door kunst- en decoratieschilder Freddy Hoevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.