Vijftien gedichten met thema ‘Feest’ op sokkels achter de basiliek

HEARTPOOL – De 15 sokkels achter de Lambertus Basiliek zijn weer bezet. De Hengelose schrijver/journalist Gijs Eijsink selecteerde vijftien gedichten met ‘Feest’ als thema. Dat de organiserende Stichting HeArtpool voor dat thema koos, was niet verwonderlijk. Immers, de Kinderboekenweek bestaat dit jaar 60 jaar en het thema van deze speciale activiteit is ook Feest!

De keuze voor het thema van het Sokkelproject “Achter de Basiliek” Literair 2014 was dus voor de educatiecommissie van de Stichting HeArtpool niet moeilijk. “Feest” is voor alle mensen iets prettigs en er zijn veel gedichten over gemaakt. Eijsink koos vijftien feestelijke, maar ook minder feestelijke verzen en vergat daarbij de regionale dichters niet. De Hengelose dichters Alphons B ter Brake en stadsdichter Herman Koetsveld waren net als Miriam Jansen uit Borne aanwezig om het van hen geselecteerde gedicht voor te dragen. Ook van Heleen Bosma, de dichter van Overijssel, werd een gedicht geplaatst.


Educatie

De commissie heeft voor het educatieve gedeelte (3 sokkels aan De Wetstraat en etalageruiten van de Wemenstraat en De Wetstraat) een gedichtenwedstrijd uitgeschreven voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in Hengelo. Vijf Hengelose scholen leverden een aardige stapel gedichten in.
Een jury koos er drie uit die ook sinds zondag op de sokkels prijken. De jeugdige uitverkoren dichters zijn Ellody Ausma (’t Heem), Jelle Oude Huikink (De Borgh) en Guusje Rozendom (De Wingerd).

1 reactie

Wat jammer dat nergens vermeld wordt dat ook Ronja Evers, de junior stadsdichter, heeft geholpen bij het uitzoeken van de 15 gedichten en het selecteren van de 3 winnaars. Ze heeft nog wel haar eigen gedicht teruggetrokken om in de jury plaats te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.