Aanmeldingen open voor het Overijssels Boek van het Jaar en Dichter bij Overijssel

vlag overijsselOVERIJSSEL VERWOORD – In het voorjaar van 2014 vindt Overijssel Verwoord plaats. Tijdens dit festival worden het Overijssels Boek van het Jaar 2014 en de Dichter bij Overijssel bekend gemaakt. Het is tot en met 31 december 2014 mogelijk een boektitel aan te dragen voor de boekenprijs. Tot en met 15 januari kunnen dichters zich aanmelden. Overijssel Verwoord wordt georganiseerd door Historisch Centrum Overijssel (HCO), Rijnbrink Groep, Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer (SAB), Provincie Overijssel, Stichting Literaire Wandelingen en Netwerk Overijsselse Bibliotheken.

Aanmelden boeken
Wilt u er zeker van zijn dat uw favoriete boek in aanmerking komt? U kunt een boek voordragen voor zowel de fictie als non-fictie categorie. Het aanmelden kan tot en met 31 december 2014. Uiteindelijk stelt een jury een shortlist samen met kanshebbers voor de titel  Overijssels Boek van het Jaar.

Kijk op www.overijsselverwoord.nl voor meer informatie en aanmelden.

Aanmelden dichters
Dit jaar staat de inschrijving wederom open voor professionele en amateurdichters om Dichter bij Overijssel te worden. Wilt u vanaf maart 2015 deze prestigieuze functie twee jaar bekleden? Stuur dan minstens twee gedichten in op www.overijsselverwoord.nl. Alle gedichten zullen anoniem door een deskundige jury worden beoordeeld. U kunt zich aanmelden voor Dichter bij Overijssel tot en met 15 januari 2015.

Overijssel Verwoord: samenvoeging boekverkiezing en provinciedichter
In Overijssel hebben we veel talent dat boeken en gedichten schrijft. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of ons vermaken. Graag zetten wij Overijsselse schrijvers en dichters in de spotlight. Voorheen werd dit gedaan door middel van het Overijssels Boek van het Jaar en de Dichter bij de Provincie. Vanaf 2015 zullen deze twee verkiezingen samen verdergaan onder de naam Overijssel Verwoord. Dit feestelijke evenement vindt plaats op 4 maart 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.