Verkiezing stadsdichter Hengelo van start

OPVOLGER MARIJKE AGTERBOSCH. Wie wordt de opvolger van onze stadsdichter Marijke Agterbosch? In mei komt een eind aan haar tweejaarlijkse periode. Kandidaten kunnen zich tot en met zondag 15 april aanmelden. De verkiezing, georganiseerd door Hengelo Leest in samenwerking met Bibliotheek Hengelo, vindt plaats op donderdag 17 mei.

 Wie wil actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in Hengelo op toegankelijke wijze voorzien van een dichterlijke kanttekening? Kandidaat stellen gaat als volgt: maak een gedicht rond het thema ‘Hengelo’. Stuur dat samen met vijf andere gedichten van eigen hand, plus je motivatie waarom je vindt dat jij de komende twee jaar de ideale stadsdichter van Hengelo bent, naar Bibliotheek Hengelo:  d.wevers@bibliotheekhengelo.nl

De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury, bestaande uit neerlandicus Gerben Wynia, docent Nederlands aan het Bataafs Lyceum; oud-journalist Hans Hoes, verbonden aan Hengelo Leest en het Schrijverscafé en de huidige stadsdichter Marijke Agterbosch (foto hieronder).

De jury krijgt alle inzendingen eerst anoniem voorgelegd en zal daaruit drie mogelijke kandidaten nomineren. Op donderdagavond 17 mei om 20.00 u zullen de genomineerden zich in de bibliotheek voorstellen, waarna de jury de nieuwe stadsdichter kiest. De gemeente zal die avond, na voordracht door de jury, de nieuwe stadsdichter benoemen. De presentatie van deze feestelijke avond is in handen van Simone Roerink; voor de muzikale omlijsting zorgt singer-songwriter Paco Plumtrek.

De nieuw benoemde stadsdichter zal de komende twee jaar minimaal 16 gedichten over onze stad schrijven, waarvan een aantal in opdracht. Het honorarium voor de stadsdichter bedraagt €800 per jaar, in totaal €1600. Het volledige reglement voor de stadsdichter en de verkiezing 2018 is te vinden op www.bibliotheekhengelo.nl en op www.hengeloleest.nl  (zie hieronder of klik op stadsdichter in de balk hierboven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.