Toon Tellegen leest bundel De Optocht integraal voor in de Bieb

04_TellegenDE OPTOCHT. Toon Tellegen komt 16 januari naar de Bibliotheek Hengelo. In 2012 verscheen zijn bundel De optocht. Een groots gedicht waarin alle mensen, verlorenen, gelukzaligen, onschuldigen, eenzamen, hebzuchtigen één lange apocalyptische, betoverende stoet vormen. Een weergaloze optocht van taal en verbeeldingskracht waarin het hele leven is samengebald.


Toon Tellegen schrijft bijna altijd over dieren: over eekhoorn, mier, boktor, olifant en de vele andere bosbewoners. Ze wonen in een wonderlijke wereld, vieren graag feest en mijmeren over hun leven. De dierenverhalen zijn ontstaan uit de verhaaltjes die Toon Tellegen iedere avond aan zijn dochter vertelde.

Belangstellenden let op: op vertoon van het boekje De optocht (of Het lot van de kikker) kun je zijn schrijversgeluk 2,5 uur lang komen delen. Luister naar een aangename stem, mooie woorden en laat je raken!

Dus: donderdag 16 januari. Locatie: Bibliotheek Hengelo. Alleen toegang op vertoon van De optocht of Het lot van de kikker. 20.15 – 22.45 uur

Meer info: KLIK HIER

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.