Hengelo Leest houdt verhalenbattle voor leerlingen van middelbare scholen

1346157108_schrijfwedstrijd2SCHRIJVEN OVER REIZEN. Onder het motto verhalenbattle organiseert de Stichting Hengelo Leest een schrijfwedstrijd voor middelbare scholieren. Welke leerling wint de prijs voor het beste verhaal en welke school wint de wisselbeker? Hengelo Leest stelt de wedstrijd open voor alle leerlingen van de bovenbouw.

De drie deelnemende Hengelose middelbare scholen – OSG Hengelo, Twickel College en Montessori College Twente – beoordelen zelf de verhalen die ze namens hun school insturen naar de finale. De twaalf geselecteerde verhalen zullen vervolgens door een driekoppige jury worden beoordeeld die bestaat uit stadsdichter John Heymans, schrijfster Michelle Visser en journalist Marjon Kok van de Twentsche Courant Tubantia, die als voorzitter zal fungeren.

Het thema van het verhaal is Reizen, hetzelfde thema als van de Boekenweek in 2014. Het verhaal mag uit maximaal 1000 worden bestaan.  Op 31 januari 2014 sluit de inzending.
De beste verhalen zullen in diverse media gepubliceerd worden.

De finale vindt plaats op donderdagavond 6 maart 2014 in Metropool. Meer info is te verkrijgen bij Loes Scholder, bestuurslid van Hengelo Leest en docente Nederlands op het Twickel College, via loes@hengeloleest.nl

(Zie ook de flyer in de kolom rechts op de voorpagina)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.