Stork, literatuur, kunst en muziek bij Cultuurpodium

NIEUWE EDITIE. Kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest presenteren zondag 29 april een nieuwe editie van Cultuurpodium Drienerstraat, het maandelijkse programma met literatuur, beeldende kunst en live muziek. Te gast zijn journalist/schrijver Henk Boom,  Stork-kenner Gerard Löbker en kunstenaars Daniëlle Spoelman, Annelien Dam en Hettie Franken (foto). Muzikanten van AKO (Armonia Klein Orkest) en Popscool Hengelo zorgen voor de muzikale invulling.

Journalist/schrijver Henk Boom (foto rechts) was jarenlang buitenlandcorrespondent voor verschillende kranten en verhuisde onlangs vanuit Spanje naar Diepenheim. Boom schreef een groot aantal boeken, o.a. over Turkije en over de schilder  Jheronimus Bosch. Binnenkort verschijnt zijn boek over de ‘Juffers van Beckum’, die in de 16e eeuw bij Delden werden terechtgesteld op de brandstapel.

Stork-kenner Gerard Löbker komt vertellen over het nieuwe standaardwerk over 150 jaar Stork. Het boek gaat over de economische en sociaal-maatschappelijke invloed van de firma Stork op Hengelo en omgeving. Verder is er een gesprek met kunstenaars Daniëlle Spoelman en Annelien Dam van de stichting KunstNonStop. Aanleiding is de expositie Discomfort, die momenteel in HeArtGallery te zien is. Kunstenaar Hettie Franken wordt geïnterviewd over haar werk in de Stadskamer, die aansluitend wordt geopend.

Cultuurpodium Drienerstraat begint 29 april om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.