Marijke Agterbosch blijft stadsdichter

HENGELO – Marijke Agterbosch blijft nog een jaar extra aan als stadsdichter van Hengelo. Dit is besloten in overleg met Hengelo Leest, organisator van de verkiezing van haar opvolger. Hiervoor had zich slechts één kandidaat aangemeld. Deze voldoet volgens de jury echter niet aan de gestelde criteria. De voor 17 mei geplande verkiezingsavond in de bibliotheek in de Beursstraat is daarom afgelast.

De stadsdichter wordt telkens voor een periode van twee jaar aangesteld door het College van B & W van Hengelo. De ondersteuning van de stadsdichter is de verantwoordelijkheid van de stichting Hengelo Leest. Het verkiezingsreglement voorziet in de mogelijkheid om bij het geheel ontbreken van kandidaten, of indien geen enkele kandidaat voldoet aan de gestelde criteria, de termijn van de aftredende stadsdichter te verlengen.

Bij voorgaande verkiezingen was er altijd de keus uit meerdere genomineerde kandidaten. Gezien het teleurstellende resultaat van de huidige verkiezingsronde, overweegt Hengelo Leest de procedure aan te passen. Uitgangspunt is en blijft de intentie het instituut stadsdichter voor Hengelo te behouden. Maar in plaats van de opvolging te regelen via een periodieke verkiezing, zou dat ook kunnen door potentiële kandidaten aan te laten zoeken door een selectiecommissie. Daarin zou ook een vertegenwoordiger van de gemeente zitting kunnen hebben.

Begin volgend jaar zal blijken of deze aanpak meer succes heeft. Een aldus aan te stellen nieuwe stadsdichter zou zich dan kunnen presenteren tijdens de Boekenballade van maart 2019 in Metropool.

1 reactie

Betekent dit ook dat open sollicitaties naar de positie van stadsdichter zijn toegestaan? Zo ja, dan stuur ik graag mijn sollicitatiebrief met de vereiste gedichten.
Ik kijk uit naar uw reactie.
Mvg Ben van Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.