Schrijver Oek de Jong te gast bij boekhandel Broekhuis

ZWARTE SCHUUR. Donderdagavond 19 september ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo schrijver Oek de Jong. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe roman ‘Zwarte Schuur’. Hij zal worden geïnterviewd door Theo Hakkert. Aansluitend zal Oek de Jong zijn werk signeren.

 

ZWARTE SCHUUR
Zwarte schuur van Oek de Jong is een roman over leven met trauma en de verwerking ervan, over de vrouwen die Maris in de loop der jaren confronteren met zichzelf en over de kracht van een grote liefde. Op zijn negenenvijftigste heeft schilder Maris Coppoolse een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De internationale pers schrijft erover, het publiek stroomt toe. Maris staat op het toppunt van zijn roem. In de coverstory van een weekblad wordt de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte. Zijn vrienden en bekenden zijn geschokt. Alles begon in een zwart geteerde schuur op een eiland. Dit is het verhaal van een leven dat door één enkele, catastrofale gebeurtenis wordt getekend. Maris Coppoolse heeft ‘levenslang’. We zien hem als kunstenaar in Amsterdam en New York en kijken diep in zijn huwelijk met de levenslustige en avontuurlijke, maar ook door schuld getekende Fran, dat dreigt vast te lopen. Door de coverstory herleeft zijn jeugd en vooral die zondagmiddag op het eiland toen hij meeging naar een boerenschuur en niet mee had moeten gaan.

OEK DE JONG
Oek de Jong (1952) is de schrijver van een oeuvre van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste boeken zijn de romans Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind en Pier en oceaan.

Van zijn werk werden ruim 500.000 exemplaren verkocht, het werd in negen landen vertaald en bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs, F. Bordewijkprijs, Busken Huetprijs en de Gouden Uil.
Daarnaast werd hij viermaal genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en Gouden Uil.

 

Donderdag 19 september | 19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45.  Toegang gratis
Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.