Pas verschenen: ‘Alleen op reis’ van Hengelose auteur Christian Nijhof

SPIRITUELE ZOEKTOCHT. Op donderdagavond 28 november presenteerde de Hengelose auteur Christian Nijhof (foto) zijn boek ‘Alleen op reis’ bij Boekhandel Broekhuis Hengelo.

ALLEEN OP REIS – van mijn hoofd naar mijn hart
Dit boek over belevenissen tijdens zijn solo rondreis door Thailand heeft feitelijk zichzelf geschreven. Een (reis-)verhaal over een zoektocht naar antwoorden op levensvragen, het groeiproces in ontwikkeling, uit de comfortzone gaan, vertrouwen op het gevoel en meegaan in de flow.

Je wordt meegenomen op een reis met inspirerende plekken, lekker eten, Oosterse wijsheden en inspirerende ontmoetingen. Ook onderwerpen zoals het Boeddhisme, mindfullness en meditatie komen aan bod, naast andere aardse, spirituele en filosofische onderwerpen zonder daarbij zweverig te worden. Een voorbeeld hiervan is de ondervonden tegenstelling in de benadering van het leven, ten opzichte van de rationele Westerse wereld waarin wij hier leven en de ‘mildere, minder op prestaties gerichte’ (mindfullness) benadering in het Oosten. Van zijn (reis)ervaringen en gedachten schreef hij een boek. Het verhaal over zijn (spirituele) zoektocht naar antwoorden op levensvragen. De reis van hoofd naar hart.

Christian Nijhof
Een organisatie consultant en muzikant die zijn leven heeft omgegooid.
Christian Nijhof is een periode op zoek geweest om weer in de flow te komen.
Accepteren wie hij echt is en erachter komen dat hij een leven mag leiden vanuit zijn hart: werkelijk vertrouwen op zijn gevoel. Alles viel op zijn plek toen hij solo ging backpacken door Azië, aan de andere kant van de aardbol. De bijzondere mensen die hij tijdens de reis ontmoet, hadden een boodschap voor hem: je mag je hart volgen en vertrouwen op je gevoel! Ondertussen krijgt hij inzichten, dankzij de kracht van de natuur, oosterse wijsheden, het Boeddhisme, meditatie en mindfullness. Zijn ervaringen en inzichten heeft hij vastgelegd in zijn eerste boek ‘ALLEEN OP REIS – van mijn hoofd naar mijn hart’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.