Peter Gillman over Music in a Great House – a case study of Knole

gillman2HET VERHAAL VAN KNOLE – De afdeling Twente van het Genootschap Nederland-Engeland organiseert op 13 februari een lezing met beelden van Peter Gillman. Hij vertelt het verhaal van Knole vanaf het eerste landhuis in 1283 tot het laatste huis in de 18e eeuw aan de hand van de muziek die in het huis ten gehore werd gebracht.

De lezing wordt ondersteund met beelden van Knole alsmede van de beroemde collectie keyboard-instrumenten van Hatchlands (een ander landgoed in bezit van de National Trust) en met toegevoegde beelden van de spreker zelf.

Peter Gillman (foto) werd geboren in Kaapstad en leerde op school Afrikaans als tweede taal. Hij was gedurende zijn loopbaan bestuurder van bibliotheken en bedrijfsinformatiecentra. Sinds een aantal jaren doceert hij bij academische opleidingen in bibliotheekmanagement en informatieopslag aan de University College London. In 1999 kwam hij in functie bij de National Trust als room steward in Knole en werd al snel gids bij rondleidingen. Sinds vijf jaar is hij lid van het Trust’s Speakers Panel en geeft ca. 50 lezingen per jaar ten behoeve van de Trust

Kaarverkoop aan de zaal

GNE afdeling Twente
Meer informatie over de afdeling Twente van het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) is te vinden op www.nederlandengeland.nl ; doorklikken naar “Branches” en vervolgens “Twente”

donderdag 13 februari
Locatie: Bibliotheek Hengelo
gratis leden GNE, € 6,00 niet leden GNE
19.45 – 21.45 uur

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.