Debby Nijenhuis in gesprek met Yvonne Kroonenberg

YvonnekroonenbergDAT SPREEKT BOEKDELEN – Voor de serie ‘Dat Spreekt Boekdelen‘ gaat Debby Nijenhuis in gesprek met Yvonne Kroonenberg (foto). Haar broer Philip Kroonenberg zorgt voor de muzikale intermezzo’s. De gespreksleiding is in handen van Nicolet Steemers.

Met “Dat Spreekt Boekdelen” gaat een ‘bekende Hengeloër’ in gesprek met zijn of haar favoriete schrijver. Dit seizoen zijn we alweer toe aan de 9e en de 10e keer. Dat Spreekt Boekdelen wordt telkens weer ervaren als bijzondere en persoonlijke avonden, waar schrijvers weer hele gewone mensen worden. Zonder de comfortabele routine van een normale lezing voeren zij een gesprek over hun werk, maar ook over hele alledaagse zaken. Nicolet Steemers begeleidt het gesprek.

Debby Nijenhuis richtte in 2008 de Nije stichting op, waarmee zij lotgenoten meer kwaliteit van leven na(ast) kanker wil bieden. Deze wens kwam door haar eigen gemis aan nazorg, nadat zij zelf op jonge leeftijd werd getroffen door kanker. Inmiddels samen met vele vrijwilligers organiseert zij bijeenkomsten, evenementen en lezingen om lotgenoten te helpen. Het inloophuis vindt u midden in Twente, aan de Beursstraat 9 in Hengelo.
Debby over haar keuze voor Yvonne: “”Vroeger stonden de boeken al bij mijn ouders in de kast en titels als Alles went, behalve een vent en Zij houdt van hem, hij ook intrigeerden mij als puber enorm. De manier waarop ze schrijft en hoe ze ook overkomt in interviews is mij altijd bijgebleven.””

Yvonne Kroonenberg schrijft boeken over de liefde en alles wat verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen. Haar boeken zijn immer feministisch getint. Met haar kernachtige uitspraken, zoals ‘alles went, behalve een vent’, heeft zij heel wat stof doen opwaaien. Het nieuwste boek van Kroonenberg is De Familieblues, waarin de verhoudingen van menig familie herkenbaar uiteen worden gezet.

dinsdag 11 februari
Locatie: Bibliotheek Hengelo

€ 7,50 leden en € 10,00 niet leden, incl. 1 pauzedrankje
20.15 – 22.15 uur

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.