Opening jubileummaand Bibliotheek op 1 september

HONDERD JAAR. Bibliotheek Hengelo bestaat 100 jaar. Dit wordt de hele maand september groots gevierd met veel gratis toegankelijke activiteiten. De officiële opening is op zondag 1 september, waar tijdens een eenmalige zondagsopenstelling te zien is wat de Bibliotheek allemaal in huis heeft.

De aftrap wordt verzorgd door burgemeester Sander Schelberg en bibliotheekdirecteur René Siteur. De burgemeester zal dan de Koninklijke Erepenning die de bibliotheek ten deel is gevallen, uitreiken.
Er zijn activiteiten voor jong en oud. Alle partners die regelmatig activiteiten in de Bibliotheek organiseren, zijn aanwezig op de kraampjesmarkt. Ook Hengelo Leest zal daar aanwezig zijn met een kraam en een aantal activiteiten. Op het programma staan verder diverse mini-workshops, kunstlezingen, een boekenverkoop van het Twentehoes, goocheltheater en jeugdworkshops van Oyfo en Tetem. Daarnaast is SeniorWeb aanwezig om uitleg te geven over het najaarsprogramma computercursussen. Voor bibliotheekleden is er gratis ijs van Van der Poel.

Opening Informatiepunt Digitale Overheid
De Burgemeester opent bovendien het nieuwe Informatiepunt Digitale Overheid. Bibliotheek Hengelo is een van de 15 kopgroepbibliotheken waar zo’n informatiepunt gevestigd is. Het doel is inwoners dicht bij huis te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid.
Mensen die het lastig vinden om te gaan met computers en internet, kunnen in de Bibliotheek terecht voor cursussen en met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Bibliotheekmedewerkers helpen hen ter plekke op weg of verwijzen door naar de juiste lokale instanties.

Feestmaand september
In de jubileummaand van Bibliotheek Hengelo worden allerlei speciale activiteiten georganiseerd. Zo zijn onder andere Maarten van Rossum, Aaf Brandt Corstius en Özcan Akyol te gast. Meer informatie over het maandprogramma is te vinden op bibliotheekhengelo.nl/100jaar.

Datum: zondag 1 september 2019
Tijd: 12.00 – 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34
Prijs: gratis toegang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.