Nederland Leest in Bibliotheek Hengelo

Van 1 tot en met 30 november is Nederland Leest 2022, met dit jaar als thema Ouder worden, jong blijven. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal? Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van hét centrum voor ontmoeting en gesprek: de Bibliotheek!

Het cadeau van de Bibliotheek: een gratis boek!

Kom in november langs in de Bibliotheek en neem het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls gratis mee. Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger.

In de Bibliotheek

Het thema Ouder worden, jong blijven is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de Bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan boeken rondom het thema. De Bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen.

Nederland Leest 2022

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken, met ieder jaar een ander thema. Meer informatie en activiteiten vind je op bibliotheekhengelo.nl of via de website van Nederland Leest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.