Lezing Tessa de Loo over haar nieuwe boek in Bibliotheek

LIEFDE IN PANGEA – Theo Hakkert gaat vanavond in gesprek met schrijfster Tessa de Loo over haar kersverse boek Liefde in Pangea.
Tessa de Loo (1946), geboren in Bussum maar tegenwoordig woonachtig in Portugal, studeerde Nederlandse taal – en letterkunde. Ze werd bekend door het schrijven van romans als ‘De Tweeling’ en ‘De meisjes van de suikerwerkfabriek’, maar schrijft ook novellen en reisreportages. Inmiddels is ze één van de meest geliefde Nederlandse schrijfsters, met een internationaal gewaardeerd literair oeuvre, waarvan ‘Isabelle’ en ‘De Tweeling’ ook verfilmd zijn.

De nieuwe roman van Tessa de Loo, ‘Liefde in Pangea’, verschijnt in 14 februari 2017. Het boek gaat over Fidel Hulshoff, die zijn hart verliest, en ook bijna zijn ziel, aan een uitzonderlijk mooi, excentriek meisje. Ongemerkt raakt hij verstrikt in het leugenachtige web waarin zij gevangenzit. Wanneer ze tijdens een schoolreis naar Rome voor de ogen van haar klasgenoten een eind aan haar leven maakt, blijft hij achter met een gevoel van schuld en de kwellende vraag: wat was er met haar aan de hand? Het lukt hem jaren later haar familie op te sporen, maar al snel ontdekt hij dat er in de menselijke jungle niet zoiets bestaat als een verlossend antwoord.

—–
dinsdag 28 februari | 20:00 – 21:30 | Bibliotheek Hengelo Stad | leden: €7,50 | niet-leden: €10,-

Cultuur & literatuur

Theo Hakkert gaat in gesprek met schrijfster Tessa de Loo over haar kersverse boek Liefde in Pangea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.