Interview Miriam Guensberg bij Broekhuis over boek ‘Het geheim van Audrey H.’

NIEUWE FEITEN OVER LEVEN VAN FILMSTER – In vrijwel alle biografieën over Audrey Hepburn staat haar carrière centraal. De voorgeschiedenis van haar ouders, de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de Slag om Arnhem in het bijzonder zijn slechts voetnoten. Het Airborne Museum heeft onderzoek gedaan naar deze bepalende periode in het leven van de wereldster en stuitte daarbij op nieuwe feiten. Dit onderzoek inspireerde Miriam Guensberg tot het schrijven van een roman. Met compassie ontsluiert ze de bewogen geschiedenis van twee opgroeiende kinderen in tijden van geweld en verraad, Audrey Hepburn en Felix Wolf. Dat levert een liefdevolle, prikkelende vertelling op over het leven en het maken van keuzes in oorlogstijd.

Miriam Guensberg
Miriam Guensberg (1950) studeerde filosofie en vergelijkende literatuur wetenschap in Nijmegen en studeerde af in Amsterdam, ze schreef teksten, zong, werkte enige tijd aan een dissertatie, maar koos uiteindelijk voor de literatuur. De dramatische achtergrond van haar vader, een Poolse jood in 1908 geboren, speelt in veel van haar romans een rol. Het geheim van Audrey H. is haar tiende boek. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. De roman Poolse tranen werd genomineerd voor de WIZO literatuurprijs.

Zondagmiddag 5 maart wordt Miriam Guensberg bij Broekhuis Hengelo door John Heymans geïnterviewd over haar nieuwe boek ‘Het geheim van Audrey H.’
Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis.
Graag aanmelden via hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.