Hengelose schrijvers bij Broekhuis

Het wordt een mooi, maar duizelingwekkend najaar. Er verschijnen ruim 3000 nieuwe boektitels! Hengelo Leest koestert ze allemaal, maar maakt de keuze wat makkelijker door twee Hengelose schrijvers te tippen. Begin oktober presenteren en signeren zowel Michelle Visser als Lory Wagenaar hun nieuwe boek bij onze vrienden van Boekhandel Broekhuis.

Op zaterdagmiddag 2 oktober signeert de Hengelose auteur Michelle Visser haar nieuwe roman Zoals het leven komt tussen 14 en 15 uur bij Broekhuis Hengelo aan de Weemenstraat. De entree is gratis.

Zoals het leven komt gaat over de gepensioneerde onderwijzeres Marlies die hoort dat ze niet het biologische kind van haar ouders is. Het zet haar op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis die begint in de Enschedese oorlogsjaren en eindigt in Australië, waar ze veel leert over het zware bestaan van de naoorlogse Nederlandse emigranten.

Michelle Visser debuteerde in 2012 met de goed ontvangen historische roman Veronique.  Haar tweede historische roman Opstand werd verkozen tot Overijssels Boek van het Jaar 2014. Na een serie ‘feelgood-romans’ over het Franse platteland levert ze met Zoals het leven komt weer een historische roman af.

Op donderdagavond 7 oktober vindt de boekpresentatie plaats van de eveneens Hengelose Lory Wagenaar. Haar boek Maar de liefde blijft is bedoeld voor iedereen die een dierbare verloor, en hem of haar intens mist. De gratis toegankelijke presentatie vindt plaats om 19.30 uur bij Broekhuis Hengelo. Aanmelden verplicht, het aantal plaatsen is beperkt.

In het boek beschrijft Lory Wagenaar het gemis en het verdriet zoals het werkelijk voelt; het beschrijft rouw als het ware van binnenuit. De lezer gaat de gevoelens en gedachten wellicht herkennen, en die herkenning kan tot steun zijn. Maar het boek legt ook uit hoe je met het gemis en het verdriet om zou kunnen gaan. En dan kan het als een soort gids zijn ─ een die uitlegt, bemoedigt, wijst op valkuilen en veel tips geeft. Daarnaast staan er ook mooie, hartverwarmende gedichten en songs in het boek ─ van minder bekende dichters en zangers zoals William Wordsworth en Maaike Kuiper, maar ook van heel bekende, o.a. Stef Bos en Freek de Jonge. Het doel van Maar de liefde blijft is dat de lezer de kracht vindt om vol te houden, en tevens moed en vertrouwen. Het beoogt de lezer te begeleiden op het pad van de rouw opdat hij of zij het niet alleen hoeft te gaan.

Onderwijskundige Lory Wagenaar debuteerde in 2018 met Voor wie verloren heeft en zoekt, een boek als reisgids voor de zoekende in dat lastige schemergebied van verlies en rouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.