Cultuurpodium weer van start

Cultuurpodium Hengelo begint na een jaar coronapauze op zondag 26 september aan een nieuw seizoen in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. Te gast is dan onder anderen Guusje Beverdam, bekend van haar felkleurige keramische beelden. Van haar verscheen onlangs het boek ‘Ironie & illusie’, dat in woord en beeld een overzicht geeft van haar ruim 30 jaar omspannende oeuvre.

Het programma van Cultuurpodium Hengelo start om 15.00 u en is een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. Zangeres en zangdocent Janina Stopperka verzorgt deze eerste editie de muzikale intermezzo’s. Zij brengt liederen van Brecht en eigen liedjes en begeleidt zichzelf daarbij op de piano.

Beeldend kunstenaar Thijs Segers studeerde af aan ArtEZ Fine Art Painting en won vorig jaar de HeArtfundprijs. Dit jaar werd hij genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Thijs maakt schilderijen over onderweg zijn. Over tijd, plek en over de leegte en tijdloosheid van die plekken.

Ineke Hoffschulte gaf les in maatschappijleer en werkte daarna o.m. op beleidsniveau bij het ministerie van OC&W en voor de Universiteit Twente. Onlangs debuteerde zij met haar verhalenbundel Vergeten Passages.

Jannemiek Tukker studeerde af aan de AKI in beeldhouwen. Daarna verdiepte ze zich in Outsider Art en ging ze tekenen, zowel op papier als op doek. Maar in een psychose heeft ze vrijwel al haar werken verscheurd. Deze is ze nu met borduurgaren aan het herstellen.

Guusje Beverdam, Thijs Segers en Jannemiek Tukker nemen deel aan de expositie ‘Onder de aandacht’, t/m 3 oktober te zien in het oude V&D pand aan de Brink. Op deze expositie, georganiseerd door de werkgroep KunstNonStop Hengelo i.s.m. stichting HeartPool, is werk te zien van ruim 90 Hengelose kunstenaars.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15.00 – 17.00 u. De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers wel te reserveren. Ook is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk en dienen bezoekers zich te legitimeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.