Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren Cultuurpodium Hengelo

EERSTE EDITIE. Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest houden op zondagmiddag 26 januari de eerste editie van Cultuurpodium Hengelo. In het programma is ruimte voor muziek, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Te gast is onder andere Twentse muziekgezelschap Tweeduuster, dat momenteel een succesvolle theatertour maakt.

Cultuurpodium Hengelo begint om 15 uur in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. Daar is ook de expositie ‘Diva’s en Divo’s’ te zien met foto’s van het kunstenaarscollectief Het Wilde Oog. Kunstenaar Hans Lemmerman wordt hierover geïnterviewd. Verder is deze middag kunstenaar Derya Zenginoglu te gast. Haar werk kan worden omschreven als een hybride kunstvorm van materialen en nieuwe media.

Voormalig stadsdichter John Heymans (foto) zorgt voor de literaire invulling van het Cultuurpodium. Hij schreef onlangs de monografie ‘Arabesk’ over componist Simeon ten Holt (bekend van de Canto Ostinato) en wordt over zijn boek geïnterviewd. Daarnaast leest Robert van der Meulen 99-woorden-verhalen voor. Zijn ultrakorte verhalen staan wekelijks in de Twentsche Courant Tubantia en een aantal daarvan is gepubliceerd in de verhalenbundel ‘Kort en Prachtig’.
Ook Hettie Franken, stadsdichter van Hengelo, is aanwezig om uit eigen werk voor te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.