Gal en rozenwater

Op zondag 4 juli presenteerde kunstenaar en ‘stadsdichter in ongewisse tijden’ Hettie Franken haar bundel Gal en rozenwater voor ruim vijftig genodigden in een zonovergoten Prins Bernhardplantsoen. Ze schotelde haar gasten een mooi gevarieerd programma voor met verhalen, muziek en – vanzelfsprekend – allerhande gedichten.

Na een korte toespraak van Hengelo Leest-voorzitter Irene van Deuveren ging voormalig journalist Bob Gevers in gesprek met Hettie over de ellende en de vreugde die ze in haar jaren als stadsdichter meemaakte. Hierna werd ze toegezongen door Yvonne Eikenaar en Dineke Mepschen, klonk er muziek van Bert van der Veen en Marcel le Blanc en werd haar van alles toegedicht door Brecht Reintsema, Wynand Buursink, Bram Geerlings, Margot Veldhuizen, Naz Ergin en Marijke Agterbosch. De presentatie was in handen van Remko Meddeler. 1Twente maakte een verslag van deze prachtige ochtend in het park.

Gal en rozenwater is voor €15 te koop via info@hettiefranken.nl. Of vraag ernaar bij boekhandel Broekhuis in Hengelo

Hettie Franken (Almelo, 1953) is een veelzijdig kunstenaar. Ze tekent, schildert, maakt ruimtelijke installaties en schrijft verhalen en gedichten. Ze publiceerde in 2007 het boek Lieve rothond met autobiografische verhalen en eigen illustraties. Het is die veelzijdigheid die we ook terugvinden in haar gedichten. In 2019 werd Hettie benoemd tot stadsdichter van Hengelo. In het gedicht Stadsdichter 2019-2021 vraagt ze zich niet af over welke onderwerpen zij zal schrijven, maar welke toon ze zal aanslaan. Doopt ze haar pen in welriekend rozenwater of juist in zwarte gal? Het antwoord is te vinden in deze stadsdichtersbundel waarin haar gedichten en illustraties zijn verzameld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.