Femke Halsema te gast in Bibliotheek Hengelo

PLUCHE – Ex-politica, voormalig lijsttrekker en fractie voorzitter van GroenLinks Femke Halsema (foto) is dinsdag 11 april te gast in Bibliotheek Hengelo Stad. Journalist Theo Hakkert interviewt Halsema over haar nieuwe boek Pluche. Daarmee geeft zij een unieke en spraakmakende inkijk in de landelijke politiek. Maar ook de recente Tweede Kamer verkiezingen zullen aanbod komen.

Pluche
De politieke carrière van Femke Halsema valt samen met één van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

In haar boek Pluche blikt Halsema terug op haar leven in de landelijke politiek: van haar begintijd als Kamerlid tot geliefd fractievoorzitter. Ze beschrijft de invloed die de politiek op haar leven heeft gehad – op haarzelf en haar denken en handelen, maar ook op de mensen om haar heen: haar vrienden, man en kinderen

Femke Halsema
Bijna 13 jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Op 17 december 2011 nam ze afscheid. In Pluche blikt ze voor het eerst terug op haar leven als politica: van haar begintijd als nieuwbakken Kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.