Concertlezing met Jan Brokken en Marcel Worms in Bibliotheek

DE KOZAKKENTUIN – Het aangrijpende boek ‘De Kozakkentuin’ van Jan Brokken (foto) wordt vanavond vertolkt in een indrukwekkende concertlezing met Marcel Worms.

Vanavond vertelt Jan Brokken over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol van Dostojevski in de literatuur. De gloed van Sint-Petersburg is een schitterende wandeling door drie eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms voert werken uit van Modest Moessorgski, P.I. Tsjaikofski, Sergej Rachmaninov en Alexander Skrjabin.

De Kozakkentuin

Het boek ‘De Kozakkentuin’ doet verslag van een vriendschap tussen de jonge Officier van Justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojeyski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de heroïsche strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht.

Het boek is gebaseerd op bewaard gebleven documenten, memoires en brieven tussen de twee vrienden en het schrijven van dit verhaal heeft bijna een kwart eeuw in beslag genomen.

Niet te missen!

De première van deze concertlezing in de Deventer Schouwburg ontlokte het publiek een staande ovatie van tien minuten. Een absolute aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.