eBook met poëzie provinciedichter Heleen Bosma verkrijgbaar

Heleen bosmaHET ONBETWISTE MIDDEN. Op 4 maart 2015 trad Heleen Bosma (foto) af als provinciedichter van Overijssel; een titel die zij van 2013 tot en met 2015 op zich heeft genomen. De gedichten die zij in de periode heeft gemaakt, heeft zij gebundeld in een eBook dat voor alle inwoners van Overijssel gratis te downloaden is: Het onbetwiste midden.

Het eBook bestaat uit twee delen: deel één bestaat alle gedichten die zij rond evenementen en belangrijke gebeurtenissen in Overijssel heeft geschreven. Deel twee bestaat uit een reeks gedichten, foto’s, filmpjes en verhalen over de wandeling van oost naar west die Heleen door Overijssel heeft gemaakt. Met dit eBook slaagt Heleen Bosma erin om op aantrekkelijke en originele wijze een compleet beeld te schetsen van Overijssel en haar inwoners.

Gratis download
Heleen heeft de provincie Overijssel en de haar inwoners als inspiratiebron gebruikt voor de gedichten die zij als provinciedichter heeft geschreven in de periode van 2013 tot en met 2015. Als dank daarvoor stelt zij haar complete dichtbundel ‘Het onbetwiste midden’ gratis als download ter beschikking. Overijsselaars het eBook downloaden op www.overijsselverwoord.nl/ebook of op de website van Heleen zelf:www.heleenbosma.nl.

Dichter bij Overijssel
Heleen Bosma uit Deventer was van 2013 tot en met 2015 Dichter bij Overijssel. In deze rol schreef zij twee jaar lang gedichten over opvallende zaken en gebeurtenissen in Overijssel. Zo schreef zij gedichten over de opening van museum de Fundatie, voor de traptredes van het nieuwe uitzichtpunt ZuiderZeeZicht langs de N331 en voor de101-jarigen in Overijssel. Vanaf 4 maart 2015 geeft zij het stokje door aan de nieuwe Dichter bij Overijssel: de eveneens uit Deventer afkomstige Boudewijn Betzema. Dichter bij Overijssel maakt deel uit van Overijssel Verwoord

1 reactie

hengelo

ik leef hier wel
loop hier rond

auto’s, fietsen

alleen hele oude
orthodoxe vrouwtjes
tref ik op mijn pad …

treinen, bussen
rood schreeuwend: twente!

altijd lopen ze me zwijgzaam voorbij

gekleed als in oude vervlogen tijden…

is dit hengelo?
is dit twente?

uniquement
een zo’n vrouw liet
een meloen vallen
en ik raapte het voor haar op
sprak tot me:
‘o ollandi’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.