Toch geen Den Tex en Steemers in het park

Stichting Hengelo Leest was vast van plan seizoen 3 van haar zomerse reeks Schrijvers in het park op zondag 26 juni te starten met een flinke portie spanning. Juni is traditioneel gezien de maand van het spannende boek. Onder het gebladerte van de rode beuk in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen zouden van 11 tot 13 uur thrillerschrijvers Charles den Tex en Nicolet Steemers met elkaar in gesprek gaan over thrillers in het algemeen en elkaars nieuwste boeken in het bijzonder.

Wegens ziekte van Nicolet Steemers gaat deze aflevering helaas niet door.

Charles den Tex was jarenlang schrijver van reclameteksten en publiceerde sinds 1995 18 boeken, waarvan er 3 zijn verfilmd. Schijn van kans (2002), De macht van meneer Miller (2005) en CEL (2008) wonnen de Gouden Strop. Zijn recente titels Verloren vrouw (2019) en De repair club (2022) ontvingen van de immer kritische Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland de volle vijf sterren. Den Tex was 5 jaar lang voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Kort geleden verhuisde hij met zijn vrouw Anneloes Timmerije naar de gemeente Bronckhorst in de Achterhoek.


In diezelfde Achterhoek woont de geboren Hengelose Nicolet Steemers. Ze studeerde aan het Twents Conservatorium en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Ze brak in 2009 door met de psychologische thriller Zachte heelmeesters, waarin een moeder vermoedt dat haar tienerdochter ernstig gemanipuleerd wordt. Ook de spannende romans Lichtval (2010) en Tweedracht (2015) werden goed ontvangen. In 2011 verboekte Steemers de succesvolle VARA-serie Overspel. Na het schrijven van enkele audioboeken is ze terug met spannend papier; het duistere Wat niet deert verscheen in maart 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.