Cultuurpodium Drienerstraat pakt nog één keer uit

HEARTGALLERY. Kort voor het einde van HeArtGallery pakt de organisatie van het Hengelose podium voor beeldende kunst nog even uit met enkele interessante activiteiten. Op zondag 24 november vindt de zevende editie plaats van Cultuurpodium Drienerstraat. Dat gebeurt samen met de Stichting Hengelo Leest.
De Opening vindt plaats op zondag 24 november 2019 om 15.00 uur in de HeArtGallery in Hengelo.
Als speciale gasten zijn aanwezig: Hettie Franken, stadsdichter; fotograaf Eric Brinkhorst die geïnterviewd wordt over de Zilveren Camera, waarvan de nieuwe editie vanaf 1 december tentoongesteld zal worden in HeArtGallery;  er zijn interviews met Mariska Overman (foto), schrijver van o.a. ‘De Schedel van Schiller’ en kunstenaar Daniëlle Spoelman over de tentoonstelling ‘No HeArt Feelings’.
Tussendoor treedt de Zanggroep De Leedzangers 2.0 op. De interviewers zijn Jan Noltes en Hans Hoes.

Stadskamer
Rond de klok van 5 uur zal de tiende editie van de Stadskamer 2019 geopend worden, die in het teken staat van de sluiting van HeArtGallery. Geen hart voor de kunst in Hengelo. No HeArt Feelings. Dat is het thema van de laatste tentoonstelling die in HeArtGallery georganiseerd wordt. De Stichting heeft zijn best gedaan om in Hengelo een podium voor professionele beeldende kunst en vormgeving opnieuw tot leven te brengen. Dat is belangrijk voor de stad, de Stichting voelde zich schatplichtig aan hen die ruim 70 jaar geleden het initiatief namen.

Bijna vier jaar hebben bestuur, vrijwilligers en professionele kunstenaars samen met partners, gesteund door fondsen en bedrijfsleven, mooie dingen tot stand gebracht. Ze kijken terug op een fantastische tijd, maar hebben helaas moeten besluiten om te stoppen. HeArtGallery heeft uiteindelijk niet de harten van bestuurlijk Hengelo weten te veroveren om dit initiatief te steunen.

De Stadskamer van HeArtGallery wordt ingericht als rouwkamer. Ruim 65 professionele beeldende kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep om met een kunstwerk te reageren op de sluiting. Zij allen exposeren met een klein werk. Het wordt een plaats voor afscheid, overdenking en contemplatie. Sfeervol ingericht en met herinneringen aan de afgelopen jaren. Er is een condoleance register aanwezig.

Gelegenheid tot afscheid nemen is er vanaf 24 nov. tot 29 dec. Zondag 29 dec. sluiten we af met een passende bijeenkomst en een laatste groet. De laatste stadskamer kunstenaar, Herna Wielink, draagt de sleutel rond 17.00 u. tijdens het Cultuurpodium symbolisch over aan het bestuur van HeArtGallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.