Boekpresentatie ‘In de Ploai. Het leven van Hanna Exterkate-Duis’

hannaBIOGRAFISCHE ROMAN – Op dinsdag 22 november wordt in de Bibliotheek Stad Hengelo het boek De Ploai. Het leven van Hanna Exterkate-Duis (1880 – 1947) gepresenteerd. De biografische roman beschrijft een microkosmos waarbinnen zich een heel leven afspeelt. Het voltrekt zich in de vorige eeuw in Bentelo, in de jaren tussen 1920 en 1947. De landelijke boerderijen zijn gelegen in het karakteristieke Twente met zijn gastvrije bewoners die in noaberschap met elkaar leven.
We zien hoe Hanna (foto) op het platteland van Bentelo de touwtjes zoveel als ze kan in handen neemt. Opvallend is hoe de noaberschap in deze streek een steunende factor blijkt. Het katholicisme speelt een lastige maar troostrijke rol. Zij kan geen beroep doen op sociale voorzieningen en is afhankelijk van de goodwill van familie en kerk. Zij moet daardoor beslissingen nemen die indruisen tegen haar eigen opvattingen, om toch het hoofd boven water te kunnen houden.

De auteur
Isis Zengerink (1948) is schrijver en dichter; zij is een van Hanna’s kleinkinderen. Eerder schreef zij een boek over het leven van haar vader, evenals een boek voor haar zoon over een bijzondere periode in haar eigen leven. In Hengelo stond zij aan de wieg bij het opstarten van het Schrijverscafé In de Pen en richtte ze het Dichterscollectief Niet Zwichten maar Dichten op.

Wanneer
Dinsdag 22 november, 19:30 tot 20:30,
Waar
Bibliotheek Stad Hengelo

Boek: ‘In de Ploai’, het leven van Hanna Exterkate-Duis (1880 – 1947)

Auteur: Isis Zengerink
Binnenkomst vanaf 19.00 uur
Boekpresentatie met beelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.