Boekhandel Broekhuis verwelkomt Tom Egbers

TIEN HELDEN EN EEN HOND – Op zaterdag  3 mei verwelkomt Boekhandel Broekhuis met trots Tom Egbers in haar Enschedese  en Almelose winkel. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe verhalenbundel Tien helden en een hond.
Tom Egbers
Tom Egbers behoeft geen introductie. Al drie decennia het ‘Twentse’ gezicht van Studio Sport.
Egbers schreef het boek De Zwarte Meteoor, over de Zuid-Afrikaanse wondervoetballer Steve Mokone, die in 1957 voor zijn favoriete voetbalclub Heracles kwam te spelen. De Zwarte Meteoor werd in 2000 verfilmd. In 2002 verscheen een vervolg op het boek, getiteld Twaalf Gestolen Jaren.
In 2012 verscheen zijn boek Rory Storm, hoe de koning van Liverpool werd onttroond door The Beatles over Alan Caldwell dat als sportman en muzikant van The Hurricanes in Liverpool bekendheid genoot.
Tien helden en een hond
Tom Egbers is geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het Engelse voetbal. Toen voetbal nog voetbal was. InTien helden en een hond, een elftal verhalen vertelt Egbers onder andere hoe een hond de Engelse natie behoedt voor een blamage door de gestolen wereldbeker terug te vinden. Hoe de jonge verslaggever Kees Jansma in het Argentijnse Mar del Plata in het holst van de nacht door een oude Engelsman magistraal op het verkeerde been wordt gezet. Hoe een voetballer uit Liverpool, tevens RAF-piloot, wordt neergehaald door Duits afweergeschut, dood wordt gewaand en zeventig jaar later door de Britse pers wordt teruggevonden in een Nederlands bejaardentehuis. In Tien helden en een hond, een elftal verhalen is voetbal in alle gevallen het decor, maar de uitslag doet zelden ter zake.
Tom EngbersEnschede: 
Datum: zaterdag 3 mei
Tijd:  11.00 -12.00 uur.
Plaats: boekhandel Broekhuis, Marktstraat 12, Enschede
Almelo:
Datum: zaterdag 3 mei
Tijd:  14.30 – 15.30 uur.
Plaats: boekhandel Broekhuis, Koornmarkt 24, Almelo
Toegang: vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.