Bibliotheek zoekt Levende Boeken

HUMAN LIBRARY. Op zaterdag 30 maart vindt de eerste editie van de Human Library plaats in Hengelo. Op die dag lees je in de bibliotheek geen boeken, maar mensen ofwel ‘levende boeken’. De bibliotheek is op zoek naar mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen en daar graag met andere mensen over in gesprek willen.

De vooroordelen waar iemand tegenaan loopt kunnen bijvoorbeeld vanwege het uiterlijk, geloof, beroep of een bepaalde beperking ontstaan. Mensen die hun verhaal met anderen willen delen, kunnen meer informatie vinden op www.bibliotheekhengelo.nl.

Human Library
Het Human Library concept komt van oorsprong uit Denemarken en is al diverse malen in Nederland georganiseerd. Net als in een gewone bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library ook de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. Levende boeken zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek, waarin met respect voor elkaar alles gevraagd en besproken kan worden. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.