Bibliotheek ontvangt koninklijke onderscheiding

100-JARIG JUBILEUM. Tijdens de feestelijke opening van het 100-jarig jubileum ontving de Bibliotheek Hengelo vandaag de Koninklijke Erepenning uit handen van Burgemeester Sander Schelberg. Bovendien reikte de burgemeester de stadspenning van de gemeente Hengelo uit.

Burgemeester Sander Schelberg roemt Bibliotheek Hengelo om haar brede functie: “Bibliotheek Hengelo is een belangrijk onderdeel van de Hengelose samenleving. Het is niet alleen een uitleen- en informatiecentrum, maar ook een ontmoetingsplaats waar culturele en educatieve activiteiten plaatsvinden. Er wordt een kopje koffiegedronken, een tijdschrift gelezen, gestudeerd, een computercursus of taalles gevolgd. Dit is de plek waar mensen geïnformeerd worden en alles te weten kunnen komen. De bibliotheek is er voor iedereen.

Deze erepenningen zijn een prachtige kroon op de centrale rol die de bibliotheek al een eeuw lang in Hengelo vervuld.”

Erkenning
Bibliotheekdirecteur René Siteur vindt de erepenningen bijzonder: “We zijn trots op deze erkenning voor onze Bibliotheek. Een mooie waardering van zowel de Koning als de stad Hengelo voor alle huidige medewerkers en vrijwilligers, maar ook voor de oud-collega’s.”

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat door de Koning wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering voor de verdiensten van de Bibliotheek.

Feestprogramma
De Bibliotheek staat de hele maand september in het teken van het jubileum. Er worden allerlei speciale activiteiten georganiseerd. Zo zijn onder andere Maarten van Rossem, Aaf Brandt Corstius en Özcan Akyol te gast. Meer informatie over het maandprogramma is te vinden op bibliotheekhengelo.nl/100jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.