Zinderende spanning, omwegen en jazz op Cultuurpodium

Nicolet Steemers is zondag 27 maart te gast bij Cultuurpodium Hengelo. Na enkele spannende romans zoals Zachte heelmeesters en Tweedracht, legde zij zich lange tijd toe op het schrijven van audioseries. Met de thriller Wat niet deert maakt ze een comeback naar het papieren boek. Het verhaal draait om een gezin waarvan de moeder 13 jaar geleden plotseling spoorloos is verdwenen. Als de rest van de familie bijeenkomt in hun verwaarloosde vakantiehuisje bij Groenlo, brengt dat allerlei spanningen met zich mee.

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muzikale intermezzo’s worden ditmaal verzorgd door vier leden van Djazz it up!, een band die zich toelegt op ‘next generation’ jazzpop.

Djazz it up!

Anita Boerrigter is in 1992 afgestudeerd aan de AKI in Enschede, richting gemengde media en fotografie. Haar werk kenmerkt zich doordat zij vaak inzoomt op haar onderwerp. Hierdoor wordt het beeld vervreemdend; meestal moet je dan ook even goed kijken wat het eigenlijk voorstelt. Anita presenteert zelf een selectie uit haar foto’s.

Karin-Marijke Vis en Coen Wubbels uit Twente rijden al bijna 20 jaar de wereld rond in hun versleten Land Cruiser. Een duidelijk plan was er niet; hun eerste reisdoel was Vietnam, maar dat werd later bijgesteld. Gaandeweg ontstond het idee om regelmatig verslag te doen van hun wereldreis: in tijdschriftartikelen, in blogs en op Facebook. Vorig jaar verscheen hun eerste boek: Van het pad af. Nu is er een vervolg: Omwegen; naar het einde van de wereld.

Dimitri Rafael de Wit is al zijn hele leven lang een gepassioneerd graffitikunstenaar. Al met 14 jaar reisde hij het hele land door, maar ook naar steden als Parijs. Inmiddels kan hij zich tot de top-3 van Nederland rekenen, heeft internationaal contacten met beroemde Street Art kunstenaars. Illegaal begonnen, is graffiti nu een geaccepteerde kunstvorm. Het liefst werkt Dimitri in vrije opdracht; het plezier staat nog steeds voorop.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur. De toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren bij de Schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.