Vijfde aflevering Vers&Foto geopend

METAAL – Op een andere plek dan de afgelopen jaren hangen de grote posters met de fraaie combi tussen de twee kunstvormen poëzie en fotografie. Onder de noemer Vers & Foto presenteerde de Stichting Hengelo Leest afgelopen zaterdag de vijfde editie van de jaarlijkse tentoonstelling op de ramen van het voormalige V&D- gebouw op de markt. Deze keer is ‘metaal’ het thema waarmee Hengelo Leest preludeert op de viering van 150 jaar Stork en op de viering van 150 jaar High-Tech Twente.

25 Hengelose fotografen hebben een gedicht of songtekst gekozen en maakten een compositie van beeld en tekstHet is bijzonder om te zien hoe iedereen weer een unieke en prachtige invulling heeft gegeven aan het gekozen thema. Voor de hand liggende keuzes met beelden van ‘Hengelo metaalstad’ worden afgewisseld met posters die verrassen met een ‘talige’ invalshoek. Met name de combinatie tussen beeld, vers en de daarbij vermelde motivatie van de fotograaf maken de verzameling de moeite waard om te bekijken en erbij stil te staan.

Deelnemende fotografen zijn: Marijke Agterbosch, Anita Boerrigter, Agnes Booijink, Martin Bosker, Alphons ter Brake, Irma Bruggeman, Wim van der Geest, Geoffrey van der Geest, Erik Gigengack, Erna ter Haar, Irene Hensen, Herman Hollak, Arjen Hoogervorst, Ricardo Liong-A-Kong, Gertie van Nuenen, Anita van der Palen, Stephan Peters, Rob van der Pijll, Arjan Reef, Henk Sannes, Nicole Tanke, Tanja Thomas, Gertjan Tichelaar, Metin Yirtici, Isis Zengerink.

De posters hangen tot half oktober op de etalageruiten van het V&D-pand. Daarna wordt de expositie tot eind november verplaatst .naar de Bibliotheek Hengelo Stad aan de Beursstraat.

Stadsdichter Marijke Agterbosch opende de tentoonstelling en las onderstaand gedicht voor dat ze tgv de opening had gemaakt.
===.

Openingsgedicht Vers & Foto op zondag 25-6-2017 om 13 uur in Hengelo bij het oude V&D (voorheen Twentse Courant-pand) ter gelegenheid van 25 jaar Kunsten op Straat
Thema: metaal.

Terugkeer

hoe het licht vanochtend over de stad scheen
de Odyssee gisteravond verdween in de regen
de menigte meenam in haar geschiedenis
na afloop een toost uitbracht op de goede reis

hoe hier Kunsten op Straat wordt gevierd
de sporen van verdiensten
in herinneringen worden vastgelegd
steeds opnieuw vertrouwen dat het goed komt

hoe de politiek haar beslag krijgt
de Lambertusklokken de stad wakker houden
hoe achter de waanzin van alle dag
een stad overeind blijft

www.stadsdichterhengelo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.