Vier Overijsselse dichters genomineerd voor provinciedichter

OPVOLGING HELEEN BOSMA. Over enkele weken zal Overijssel een nieuwe provinciedichter hebben. Wie gaat er van 2015 tot en met 2017 Overijssel vastleggen in gedichten? Wie gaat Heleen Bosma uit Deventer opvolgen in deze rol? De vier genomineerden zijn bekend gemaakt. Er zit bij dit kwartet geen Hengelose dichter, wel de Almelose Hanneke van Schooten. Verder zijn twee plaatsgenoten van Heleen Bosma kandidaat: Mariska de Groot en Boudewijn Betzema. De stadsdichter van Ommen, Miriam Gerrits, completeert het viertal.

Overijssel is een provincie die al vele dichters geïnspireerd heeft. Overijssel heeft sinds 2009 een provinciedichter; een dichter die als Dichter bij Overijssel schrijft over gebeurtenissen die in Overijssel plaatsvinden of zijn geïnspireerd op de omgeving of cultuur. Dichter bij Overijssel heeft in 2009 – 2011 Koos Geerds en in 2011 – 2013 Dick Schlüter als Provinciedichter gehad. Momenteel is Heleen Bosma de Provinciedichter voor 2013 tot 2015. Per maart 2015 zal er een nieuwe Provinciedichter aantreden.

Een jury, onder leiding van de gedeputeerde voor Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur Hester Maij, heeft een viertal genomineerden gekozen. De genomineerden zijn Miriam Gerrits, Mariska de Groot, Hanneke van Schooten en Boudewijn Betzema. Deze week, in de Week van de Poëzie, start RTV Oost met een voorstelronde van de genomineerden. Vanaf zondagavond 1 februari wordt wekelijks één van de dichters voorgesteld bij OverUIT de Kunst. De uiteindelijke winnaar zal bekend worden gemaakt op 4 maart 2015 tijdens de feestelijke avond ‘Overijssel Verwoord’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.