Uitgever Paul Abels bij Cultuurpodium Hengelo

Paul Abels is zondag 30 oktober te gast bij Cultuurpodium Hengelo. Na afronding van zijn studie Nederlands werkte hij o.a. als journalist en in het onderwijs. In 2005 richtte hij samen met twee partners uitgeverij AFdH op, aanvankelijk met als enig doel het uitgeven van het werk van A.L. Snijders. Inmiddels is het fonds met tal van andere publicaties gegroeid tot meer dan 175 titels, zoals Horizon City en Suikerbastaard van Jaap Scholten.

Het programma van deze tweede editie van het seizoen 2022-2023 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muziek wordt ditmaal verzorgd door vocal group ofKOORS, die al eerder optrad bij het Cultuurpodium. De groep heeft een breed repertoire van prachtige ballads tot swingende jazz in meest Engels en Nederlands.

Karin Hoogesteger verkent in haar schilderijen de altijd aanwezige spanning tussen cultuur en natuur. Zelfs in schilderijen die alleen de natuur weergeven, is er op z’n minst een vingerwijzing naar menselijke invloed of een verwijzing naar een muzikale compositie. Dit versterkt het gevoel van melancholie en poëzie dat haar werk oproept. In de Schouwburg presenteert Karin zeven portretten, waaronder vier zelfportretten ten voeten uit.

In zijn complexe thriller Het Alerdinck Mysterie vermengt schrijver Almar Otten feiten met fictie. Centraal staat de zoektocht van de fictieve hoofdpersoon Nicolaas naar zijn afkomst; een weg vol familiegeheimen die stukje bij beetje steeds verder worden ontrafeld. Die geheimen zijn verweven met de feitelijke geschiedenis van landgoed Den Alerdinck, waar tijdens de Koude Oorlog conferenties plaatsvonden om de Oost-West relaties te verbeteren.

Buiten alle conventies om vertolkt Wynand Buursink met enige humor ideeën over kunst. In 2004, toen hij eindexamen deed bij de AKI in Enschede, kreeg zijn werk een prominente plek in de grote hal. In de jaren daarna werkte hij gestadig door. Een constante factor in zijn werk is het absurdisme. Met de nodige fantasie schept hij een wereld die tot nadenken stemt. Elke dag een zoektocht naar de zin of onzin van het bestaan. Het resultaat blijft verrassend.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt doorgaans plaats in de Wolvecampfoyer en duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.