Tweede roman Marieke Nijkamp ligt in de winkel

VOOR IK JE LOSLAAT. Bij Boekhandel Broekhuis heeft op 14 december de internationaal befaamde Hengelose schrijfster Marieke Nijkamp haar tweede roman‘Voor ik je loslaat‘ gepresenteerd.

Het is een spannend en ontroerend verhaal geworden over vriendschap, schuldgevoel en opgroeien als buitenbeentje in een gesloten gemeenschap. Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken. Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen – drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt. Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen en raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft, geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt…

Marieke Nijkamp
De Hengelose schrijfster Marieke Nijkamp (31) debuteerde in 2016 met This is Where it Ends. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en het boek stond meer dan een jaar in de bestsellerlijst van de New York Times-bestsellerlijst (categorie young adult).
Ze schreef deze roman oorspronkelijk in het Engels. Pas later werd deze vertaald in het Nederlands, onder de titel 54 minuten. De roman gaat over een schietpartij op een middelbare school in Amerika. Ongeveer een uur worden vier hoofdpersonen gevolgd die elk om eigen redenen de schutter vrezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.