Tweede editie Cultuurpodium Hengelo met oa Regine Hilhorst en Henk Lassche

TROOSTBUNDEL. Theatermaakster en dichter Regine Hilhorst (foto) is te gast bij de tweede editie van het Cultuurpodium Hengelo op zondag 23 februari in de Schouwburg Hengelo. Zij schreef onlangs het boek
‘Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen’. Van deze troostbundel met columns en gedichten voor de achterblijvers na het overlijden van een geliefde zijn in korte tijd al duizend exemplaren verkocht.
Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, literatuur, poëzie en beeldende kunst. Kunstenaar Henk Lassche komt vertellen over de expositie over de familie Haanstra, die hij heeft samengesteld in de Wolvecampfoyer van de schouwburg. De bekendste telg van deze kunstenaarsfamilie was cineast en schilder Bert Haanstra.

Daarnaast is de Enschedese beeldend kunstenares Willemijn Calis te gast, eerder genomineerd voor de Talentprijs van de provincie Overijssel. Ze wisselt in haar werk schilderen af met tekenen, stopmotion, animatie, performance en audiowerk.

Schrijver Christian Nijhof wordt geïnterviewd over zijn nieuwe boek ‘Alleen op reis – van mijn hoofd naar mijn hart’ (zie afbeelding hieronder). Hierin beschrijft Nijhof hoe een rondreis door Thailand zijn leven veranderde. Voor de muziek tijdens het Cultuurpodium Hengelo zorgt Vocalgroup Ofkoors. Stadsdichter Hettie Franken ontvangt de gasten in dichtvorm en draagt voor uit eigen werk.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april elke laatste zondag van de maand georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.