Tweede editie Cultuurpodium Drienerstraat met oa schrijfster Marieke Nijkamp

LITERATUUR, BEELDENDE KUNST EN LIVE MUZIEK. Kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest presenteren zondag 25 februari de tweede editie van Cultuurpodium Drienerstraat, het nieuwe maandelijkse programma met literatuur, beeldende kunst en live muziek. Te gast zijn de internationale bestsellerauteur Marieke Nijkamp (foto), dichter Lowie Gilissen en kunstenaars Edo Zupan, Esther de Vries en Rineke Engwerda. Verder draagt stadsdichter Marijke Agterbosch voor uit eigen werk en zijn er optredens van pianist Simon Haverkate.

Schrijfster Marieke Nijkamp wordt geïnterviewd over haar nieuwste boek ‘Voor ik je loslaat’ (‘Before I let go’), waarvoor ze deze maand in Amerika op promotietour was. Ze is in de VS erg populair, want van haar debuut (’54 minutes’) werden daar ruim 250.000 exemplaren verkocht. Het boek is vertaald in zeven talen. Met de Nederlandse editie won Nijkamp vorig jaar de Hebban Award voor Beste Young Adult.

Kunstenaar Edo Zupan (foto links), voormalig eigenaar van Atelier Artistiek, is ook te gast op 25 februari. Zijn werk, waarin boeken een grote rol spelen, is momenteel te zien in de expositie ‘Sporen’ in HeartGallery (over 25 jaar Ateliers ‘93). Rineke Engwerda reikt tijdens het Cultuurpodium een prijs uit aan dichter Lowie Gilissen, die de winnende tekst maakte bij haar schilderij voor de buitenexpositie Achter de Basiliek. Esther de Vries vertelt over haar expositie in de Stadskamer, die als afsluiting van het Cultuurpodium wordt geopend.

Cultuurpodium Drienerstraat is er elke laatste zondag van de maand, in de periode van oktober tot en met april. Het programma begint 25 februari om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.