Tekst Storklezing Wim Boevink ‘Hengelo langs mijn eigen coördinaten’

wim-b-liggendSTORKLEZING – Oud-Hengeloër Wim Boevink (foto links), journalist en columnist, hield zondag 2 oktober de jaarlijkse Storklezing. Hengelo, de stad waarin hij opgroeide en daarna nog regelmatig bezocht en die hij nog vaak beschreven heeft in zijn columns in het dagblad Trouw, vormde voor hem het thema van de lezing. ‘Hengelo langs mijn eigen coördinaten’, luidde de titel van zijn lezing in de Storkzaal van Hotel Het Lansink. Boevink boeide de toehoorders van het begin tot eind met zijn bijzondere beelden en beschrijvingen, met zijn kritiek op de stad die hij desondanks in zijn hart gesloten heeft.

Plaatsgenoot Hans Oude Avenhuis trad als coreferent op. Hans is de initiatiefnemer van Cultuurpodium Houtmaat en de man achter het gamechangecafe (dat nieuw leven in de binnenstad wil stimuleren o.a. door de wedstrijd Win je Winkel).

marco-en-oude-avenhuis-vierkant-plaatjeElders op deze website van Hengelo Leest, initiatiefnemer van de Storklezing, staat de volledige lezing van Boevink. KLIK HIER als u hem nog eens na wilt lezen.

Foto boven: Voorzitter Marco Krijnsen van Hengelo Leest in gesprek met Wim Boevink.
Foto rechts: Marco Krijnsen introduceert Hans Oude Avenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.