Storklezing 2018 door Monica Sie: Een nieuw geopolitiek kompas voor Europa

ZESDE STORKLEZING. Oud-Hengelose Monika Sie Dhian Ho, directeur van ‘Clingendael’, houdt op zondag 14 oktober de zesde Storklezing in Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink. De titel van haar lezing luidt: ‘Een nieuw geopolitiek kompas voor Europa’.

In haar lezing zal Sie een schets geven van de ingrijpende geopolitieke veranderingen van deze tijd, zoals de opkomst van China, assertief Rusland, de instabiliteit van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Brexit en Trump. Vervolgens zal zij ingaan op de vraag wat er in Europa moet veranderen om hier een adequaat antwoord op te geven, welke allianties Nederland daartoe moet aangaan en van welke buitenlandtradities Nederland dan afscheid neemt.

Na de pauze is er gelegenheid voor discussie naar aanleiding van de voordracht.

Monika Sie (1967) is sinds 2016 directeur van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’, een toonaangevende, onafhankelijke denktank en een door tientallen landen benutte diplomatieke academie op het gebied van internationale politieke betrekkingen. Sie is geboren in Amsterdam en groeide op in Hengelo. Na haar studie politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam was zij o.m. werkzaam als projectleider/onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en als directeur van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA.

 De Storklezing
De Storklezing is een initiatief van oud-stadsdichter John Heymans en de stichting Hengelo Leest. Het is een jaarlijkse voordracht van een (oud)-Hengeloër die zich op maatschappelijk en/of cultureel gebied heeft onderscheiden, en die zich betrokken voelt bij het wel en wee van deze stad.

Kaarten
De lezing is op zondag 14 oktober van 15.00 – 17.00 uur in de Storkzaal van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink te Hengelo, sponsor van de Storklezing. Kaarten voor deze lezing kunt u reserveren bij Henk Sannes, e-mail hjgsannes@gmail.com, o.v.v. naam, e-mail adres en aantal kaarten á €5. U ontvangt dan een e-mail terug met een reservering op naam en u kunt betalen aan de zaal. Voor zover nog beschikbaar kunt u vanaf 14.30 uur ook kaarten kopen aan de zaal.

Hengelo Leest
Hengelo Leest wil het genieten van lezen bevorderen. De stichting organiseert en ondersteunt daarom literaire activiteiten in Hengelo en omgeving, zoals Gedicht op de Muur, de stadsdichter, de Boekenballade en de Storklezing. Daarnaast biedt Hengelo Leest op haar website www.hengeloleest.nl een agenda voor literaire activiteiten in Hengelo en omgeving. Voor de uitvoering van haar activiteiten is de stichting afhankelijk van sponsoring, subsidies, giften e.d. Tot de regelmatige subsidiegevers behoren o.a. de Rabobank Centraal Twente en de Fuldauerstichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.