Stadsdichter brengt bundel uit tijdens Spiekerboks extra

John Heymans 373 x 250AFSCHEID – Poëzie- en muziekprogramma Spiekerboks organiseert in samenwerking met stadsdichter John Heymans een speciale editie in Metropool op zaterdag 5 april.

Het programma staat in het teken van het naderend afscheid van de derde stadsdichter van Hengelo: John Heymans (foto). Deze middag brengt hij zijn boek uit waarin alles staat wat hij als stadsdichter heeft geschreven. De uitgave is getiteld: Alhier. De bekende Hengelose boekverzorger Ricardo Liong A Kong heeft er iets moois van gemaakt. De stadsdichter zal de eerste exemplaren van Alhier op deze middag aanbieden aan Frank Kerckhaert en Sander Schelberg, respectievelijk de voorlaatste en de huidige burgemeester van Hengelo.

Ter gelegenheid van de verschijning van deze bijzondere gedichtenbundel heeft Heymans drie dichters uitgenodigd: H.C. ten Berge (PC Hooftprijswinnaar 2006), Paul Gellings (oud-stadsdichter Zwolle) en Goaitsen van der Vliet. Daarnaast zal Fred van der Ven, de eerste stadsdichter van Hengelo, enige liedjes ten gehore brengen. Verdere muzikale optredens worden verzorgd door Nienke & Eva, Nuchter en het Powertrio Roest, bestaande uit Folkert Buis, Petrushka Morsink en Marc Fabels. Als dienstdoende dj’s treden tussen de bedrijven op: Jan van Antiquariaat Knigge en Johan van Popeye.

De presentatie van de middag is in handen van Jan Krol, oud-directeur van de Bibliotheek Almelo.
Iedereen is van harte welkom om deze speciale editie van Spiekerboks bij te wonen.

Spiekerboks Extra
Metropool
zaterdag 5 april 14.00 – 17.00 uur
Vrij entree

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.