Stadsdichterschap blijft bestaan in Hengelo

OPLOSSING – Eind vorig jaar besloot de gemeente om de subsidiëring van het stadsdichterschap stop te zetten. Herman Koetsveld, de huidige stadsdichter, vond samen met de stichting Hengelo Leest een oplossing om het stadsdichterschap te behouden voor het Hengelose culturele leven.

De oplossing houdt in dat de gemeente het bestaande budget voor de stadsdichter heeft overgedragen aan de Stichting Hengelo Leest als bijdrage aan activiteiten van de huidige stadsdichter en zijn opvolgers. Om het stadsdichterschap zo lang mogelijk te behouden zal het geoormerkte budget voor de stadsdichters over meerdere jaren worden verdeeld. Hengelo Leest zal ook aanvullend subsidieverzoek indienen bij Hengelose fondsen.

In mei zijn de twee jaar van de huidige stadsdichter Herman Koetsveld verstreken. Stichting Hengelo Leest start daarom in samenwerking met Bibliotheek Hengelo binnenkort de stadsdichtersverkiezing. Hengelo Leest draagt daarnaast zorg voor de samenstelling van de jury en het juryrapport. De gemeente zal in mei, na voordracht van de Stichting Hengelo Leest, de nieuwe stadsdichter benoemen. (foto: Eric Brinkhorst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.